IKIGAI SPORT

infinite scroll

Lessen

Karate jeugd

Stichting Ikigai Sport biedt karatelessen aan, voor kinderen van 4 t/m 16 jaar. 

Karate behoort tot de harde vechtkunsten, maar het bevat meer dan alleen de fysieke toepassing van agressie. Hoewel er wedstrijden worden gehouden, gaat het bij karate niet om het winnen of verliezen, maar om de verbetering van het karakter van de beoefenaar.

Karate mag uitsluitend voor zelfverdediging gebruikt worden en zoals een gezegde luidt: “Karate Ni Sente Nashi”, ofwel “In karate is er geen eerste aanval”. Over de betekenis hiervan bestaat echter geen eenduidigheid: veelal wordt dit gezegde eenvoudig opgevat als een gedragsregel van niet aanvallen, doch op een dieper niveau luidt een uitleg dat een geoefende op een aanval van een tegenstander kan anticiperen.

Ander beroemde gezegden luiden: Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht en Zeven keer vallen, acht keer opstaan.

Wil je weten of karate ook bij jou past?

Ben je tussen de 4 en 16 jaar en wil je weten of karate ook bij jou past? Je kunt bij Ikigai Sport een proefles nemen. Kom langs en meld je voor de les even bij de docent.

Karate

Karate behoort tot de harde vechtkunsten, maar het bevat meer dan alleen de fysieke toepassing van agressie. Hoewel er wedstrijden worden gehouden, gaat het bij karate niet om het winnen of verliezen, maar om de verbetering van het karakter van de beoefenaar.

Karate mag uitsluitend voor zelfverdediging gebruikt worden en zoals een gezegde luidt: “Karate Ni Sente Nashi”, ofwel “In karate is er geen eerste aanval”. Over de betekenis hiervan bestaat echter geen eenduidigheid: veelal wordt dit gezegde eenvoudig opgevat als een gedragsregel van niet aanvallen, doch op een dieper niveau luidt een uitleg dat een geoefende op een aanval van een tegenstander kan anticiperen. Ander beroemde gezegden luiden: Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht en Zeven keer vallen, acht keer opstaan.

Karate heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en zelfbeeld, en leert u bovendien weerbaar te worden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het beoefenen van een zelfverdedigingsport positieve effecten heeft op de persoonlijkheid en het welzijn van de sporter.

Ook zijn kinderen die een zelfverdedigingssport beoefenen vaak bescheidener, optimistischer, enthousiaster en hebben ze meer zelfvertrouwen.

Bescheidenheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, respect en discipline zij dan ook waarden die centraal staan in vrijwel alle zelfverdedigingssport disciplines. TIjdens de trainingen wordt er veel bij deze termen stil gestaan, zowel tijdens het oefenen als op de rustmomenten.

Drukke kinderen kunnen bij zelfverdedigingssporten goed hun energie kwijt, terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Voor onzekere kinderen is de sport juist geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen.

Het doel van een karate-, boks-, jiujitsu- of een andere soort les is niet om kinderen te leren dat vechten de oplossing is of dat ze wat ze tijdens de training leren zoveel mogelijk daar buiten toe moeten passen. In plaats daarvan leren kinderen hun frustraties in bedwang te houden, leren ze respect voor hun tegen- en medestander te hebben en leren ze dat ze situaties altijd zelf onder controle hebben.

Karate-Jitsu

De karatestijl die door de SKN (Stichting Karate Nederland) wordt uitgedragen is het Karate-Jitsu. Karate-Jitsu bestaat voor een groot deel uit de authentieke oefenvormen zoals men deze tegenkomt in de oudere stijlen zoals het Shotokan, het Wado en het Kyokushinkai karate, maar wordt aangevuld met enkele praktisch toepasbare klem-, verwurgings- en werptechnieken. Zodoende is een praktisch toepasbare karatestijl tot stand gekomen die meer aansluit bij de eisen van de hedendaagse maatschappij. Het aantal kata’s dat aangeleerd moet worden is beperkt en er zijn speciale kata’s ontwikkeld welke met partner gedemonstreerd dienen te worden (karate doe je tenslotte niet alleen).

Waarom Karate-Jitsu

Karate betekent ‘Met lege hand’. Jitsu betekent vaardigheid. Karate-Jitsu staat dus voor vaardigheid met lege hand. In veel moderne karatevormen zijn de zelfverdedigingstechnieken (veelal door het wedstrijdsysteem) in een vergeethoekje terecht gekomen. Technieken die tijdens wedstrijden verboden waren, werden ook vaak weggelaten tijdens trainingen. Het Karate-Jitsu brengt juist al deze aspecten weer terug in het karate. Zo zal er ook getraind worden met bevrijdingen uit omvattingen en pakkingen. Het vervolg op deze bevrijdingsechnieken zal echter bestaan uit een trap- of stoottechniek in tegenstelling tot het Jiu-Jitsu waar men meestal met een worp of controle techniek eindigt.

Lessen

Kickboksen vanaf 14 jaar

De groepsles bij Ikigai Sport, waarbij je op een leuke en uitdagende manier aan je conditie kunt werken. Tijdens deze groepsles leer je de gevechtstechnieken en werk je aan je conditie. Zo sla je dus 2 vliegen in 1 klap! Door middel van diverse trap- en stoottechnieken train je de explosiviteit en kracht van je spieren, terwijl je optimaal calorieen aan het verbranden bent! Deze les is dus ideaal wanneer je wilt afvallen of aan je conditie wilt werken.

Een typische kick/thaiboksles bestaat uit een mix van cardiotraining en kick/thaibokstechnieken. Leer zo hard en effectief mogelijk te trappen terwijl je aan een ijzersterk conditie werkt. De oefeningen worden op een leuke en afwisselende manier toegepast. De hoge intensiteit van de les laat je hartslag en ademhaling maximaal stijgen, waardoor je optimaal vet verbrand.

Tijdens de les zul je stoot en trapbewegingen op pads afwisselen met diverse bodyweight oefeningen. De gecertificeerde instructeur zorgt ervoor dat jij altijd op een veilige en verantwoorde manier traint. De lessen zijn dus toegangelijk voor recreanten en gevorderden. Voor zowel mannen als vrouwen.

Tijdens de les dien je handschoenen, bandages en scheenbeschermers te gebruiken. Deze kun je vinden bij een goede sportwinkel of zijn via Ikigai Sport te bestellen.

Wil je weten of kick/thaiboksen ook bij jou past?

Ben je nieuwsgierig of enthousiast geworden, of wil je weten of kick/thaiboksen ook bij jou past? Je kunt bij Ikigai Sport een proefles nemen. Kom langs en meld je voor de les even bij de docent.

Wil je liever 1 op 1 trainen?

Wil je nog meer werken aan je techiek, of wil je nog intensiever werken aan je persoonlijke doelen? Wij hebben de mogelijkheid om 1 op 1 personal bokstraing te volgen. Deze lessen worden op aanvraag gegeven in De Stolp, of op een locatie naar jouw keuze.

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo als wedstrijdsport draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Kickboksen in Nederland is eerder afgeleid van de Japanse variant en lijkt meer op thaiboksen dan op het Amerikaanse full-contact.

Contributie

€52,50 per kwartaal

Karatelessen jeugd 4 t/m 16 jaar

€25,00 per maand 1 x per week trainen
€29,50 per maand 2 x per week trainen

Kickbokslessen vanaf 14 jaar

Speciale Tarieven

Gezinskorting

cursisten

Tijd om je aan te melden als cursist!

Uiteraard zien wij bekende cursisten graag terug, maar ook nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom. Nieuw, oud, beginnend, gevorderd…iedereen is welkom in onze dojo!

Meld je aan en we zien jou snel op de mat!

inschrijven