IKIGAI SPORT

infinite scroll

Over ikigai Sport

Het ontstaan van Ikigai Sport

M’barek Bendami, 5e Dan Karate-Jitsu, heeft ruim 15 jaar bij Sportschool Eelco de Boer les gegeven aan zowel jeugd als volwassenen. Bij de overname van de sportschool (medio 2019) hebben de nieuwe eigenaren gemeend de karatelessen stop te zetten. M’barek weet hoe belangrijk de karatelessen zijn voor zijn cursisten en heeft daarom besloten deze lessen aan te willen blijven bieden. Samen met zijn vrouw, Tamara, richtten zij hun eigen stichting op, Stichting Ikigai Sport. 

生き甲斐

'Een reden om te zijn'

Ikigai Sport

De dojo waar op een plezierige en serieuze manier getraind wordt!

Discipline, enthousiasme, gedrevenheid maar vooral ook plezier staat bij ons hoog in het vaandel.

Het doel van een karate-, kickboks, of een andere soort les is immers niet om te leren dat vechten de oplossing is of dat wat tijdens de training geleerd wordt in de buitenwereld toegepast dient te worden. Het is leren je frustraties in bedwang te houden, leren respect te hebben voor tegen- en medestander en leren dat je situaties altijd zelf onder controle hebt.

Bij Ikigai Sport beoefenen wij het Karate Jitsu. Karate betekent ‘Met lege hand’. Jitsu betekent vaardigheid. Karate-Jitsu staat dus voor vaardigheid met lege hand.

 空手

‘met lege  hand’

 

De lessen worden gegeven door Sensei M’Barek Bendami, 5e Dan Karate-Jitsu, met zijn vijftien jaar ervaring weet hij elke les leuk, leerzaam en bovenal “sportief” te maken.

Leren vechten is niet waar Ikigai Sport voor staat. Wij leren kinderen respect te hebben voor hun omgeving. Elke les benadrukken wij dat hetgeen de kinderen leren niet op straat gebruikt dient te worden. In plaats daarvoor bieden wij kinderen “zelfkennis, vergroten wij het zelfvertrouwen, leren wij ze te focussen, rust te vinden en maken wij ze op een kindvriendelijke wijze bewust dat zij zelf situaties onder controle hebben.

Het aller belangrijkt is natuurlijk dat we ook veel plezier hebben in de lessen, voor zowel de kleine strijders als de docent.

Samen leren, samen sterk!

Sportieve groet,

M’Barek & Tamara